DaniŽl Ellsberg, voormalig topspecialist defensiestrategie
(Pentagon) waarschuwt voor tweede 9/11

Publicatie: Information Clearing House 26/09/07


 

Transcriptie van deel van speech, gehouden op 20 september 2007

DANIËL ELLSBERG:

Daniël Ellsberg"Ik denk dat er geen hogere prioriteit is dan het afwenden van een aanval op Iran, die vermoedelijk vergezeld zal gaan met verdere wijzigingen in onze manier van regeren. Een gevolg waardoor wij zullen belanden in wat ik noem, een politiestaat.

Als er onder dit regime [V.S.] een andere 9/11 komt... betekent dat een volledige wissel naar het systeem van een politiestaat, die al geduldig is voorbereid, aanvankelijk grotendeels geheim maar uiteindelijk uitgelekt en bekend en geaccepteerd door de Democraten in het Congres, door de Republikeinen, enzovoort.

Zal er voor de NSA [National Security Agency,f.h.] nog ruimte zijn om de controle over ons te verhogen? ... Zij zouden op dit moment aan de limiet kunnen zijn van hun technische vermogens, of (wellicht) zijn ze dat niet. Maar als ze het nu niet zijn dan zeker na een volgend 9/11. Ik zou zeggen dat na Iraanse vergelding van een Amerikaanse aanval op Iran, je een nog zwaardere aanval op Iran zult zien - een escalatie - die ook zal samengaan met totale onderdrukking van dissidenten in eigen land [V.S.], inclusief gevangenkampen.
Een volgend 9/11 of een Iraanse aanval, zoals een Iraanse reactie tegen Israel, tegen onze schepen of tegen onze troepen in Irak [lees: false flag,f.h.], zal in ons land mogelijk het totale arsenaal van reeds voorbereide maatregelen in gang zetten en rechtvaardigen, gelegitimeerd en tot op zekere hoogte al in wetten vastgelegd. (...) "

Het volledige bericht (Engelstalig)...

(Ellsberg speelde als dissident uit het topkader van het Pentagon een belangrijke rol bij het beŽindigen van de ViŽtnamoorlog)

Meer over Daniël Ellsberg